Plavušino pismo sinu:
Dragi sine,
Pišen ti ovo pismo kako bi zna da ti pišen.
Ako dobiješ ovo pismo, znači da je dobro stiglo, ako ne dobiješ, javi mi da ti ga opet pošaljen.
Pišen sporo jer znan da sporo čitaš.
Nekidan ti je ćaća u novinama pročita da se po nekin statistikama većina saobraćajnih nesrića događa 1km od kuće, tako da smo se mi sad priselili malo dalje. Kuća je prekrasna, imamo čak i veš mašinu, ali neznan dali radi. Juče san stavila robu da se pere, povukla vodu, i robe više nije bilo....
Ovdi vrime nije tako loše. Prošli tjedan je samo dva put padala kiša. Prvi put je padala tri dana, a drugi put četri dana...
U vezi one jakete što si tija, tvoj ujac Pere je reka da, ako ti je budemo slali, da skinemo dugmad, pošto su dosta teška, pa bi to više koštalo, tako da smo ih skinuli i stavili u džep.
Napokon smo sahranili tvog dida. Pronašli smo ga kad smo čistili kuću. Bija je u ormaru od onog dana kad je pobjedija kad smo se igrali skrivala.
Prošli tjedan je eksplodirala plinska boca u kužini, ćaću ti je i mene izbacilo kroz prozor......koji osjećaj!!! Nakon toliko godina smo opet napokon izašli zajedno van.
Kad ti već ćaću spominjen, dobija je novi posa. Jako je ponosan, ima ispod sebe 500 ljudi.......radi na gradskon groblju.....održava travnjak.
Tvoja sestra Julia, znaš ona što se udala za svog muža, napokon je rodila. Neznam što je rodila, tako da ti neznan reći jesi posta tetka ili ujac.......ako bude curica sestra ti je rekla da će je nazvati po meni........čini mi se malo čudno da je zove "mama"!
Tvoj rođak Vice, oženija se.....po cili da moli se prid ženon......djevica je. I da znaš da više nikako neviđamo tvog ujca Ivu, onaj što je umra prošle godine.....
A da ne govorin o tvon bratu Željku.....grozan je....juče je zatvorija auto a ostavija ključeve unutri. Mora se vratiti u stan po drugi ključ da bi nas izvuka iz auta. Užas!!
Dobro sine, neću ti napisati adresu jer je neznan. Ovi što su prije tu stali, pokupili su kućni broj, tako da....
Ako vidiš Martu pozdravi je, ako je nevidiš nemoj joj ništa govoriti.
Mama koja te voli.
P.S. Tila san ti poslati malo šoldi ali san zatvorila već kuvertu..????